Trou Aux Cerfs, vulkanen på Mauritius

Trou Aux Cerfs

Enligt legenden bildades Mauritius av ett vulkanutbrott under vattenytan för cirka 10 miljoner år sedan och vulkaner är än idag högaktuella när du besöker ön. Den vilande Trou Aux Cerfs är en stor turistattraktion i den mysiga staden Curepipe, och som alla vulkaner skapar den en känsla av fascination och skräckblandad förtjusning hos de som besöker den, bara genom vetskapen om vad som finns eller fanns där en gång i tiden. Det är inte svårt att föreställa sig vilka krafter som finns i jordens inre när man står invid kraterns kant och tittar ner.

Trou Aux Cerfs hade sitt senaste utbrott för 600 000 år sedan men kan enligt vissa experter få ett nytt utbrott när som helst inom de närmaste tusen åren. Numera är platsen täckt av en grönskande fauna, och är en av de mest besökta platserna på Mauritius av såväl turister som lokala invånare. Kratern erbjuder en häpnadsväckande utsikt i 360 grader. I botten döljer sig en vacker sjö som du ser uppifrån.

Mauritius har visserligen ett konstant varmt klimat men vulkanens läge gör att det ibland kan vara ganska regnigt och svalt här. Den bästa tiden för ett besök här om du vill få en chans att se utsikten klart och tydligt är mellan september och november.

Gillar du att motionera på semestern så kanske en joggingtur vid Trou Aux Cerfs kan vara något för dig. Den häpnadsväckande utsikten gör förmodligen att du slutar tänka på hur jobbigt det är att springa och när du sedan sjunker ner på en bänk på toppen för en stunds välförtjänt vila kan du tillåta dig att känna dig riktigt nöjd med dig själv.

Kort sagt är Trou Aux Cerfs den perfekta vulkanen. Den är vilande men icke desto mindre hisnande, och väl värd ett besök när du befinner dig på Mauritius.

www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Mauritiusresor