En strandnära pool på Mauritius

Allmänt om Mauritius

Det är vänstertrafik på Mauritius vilket gör att det kan vara svårt att köra men självklart finns möjlighet att hyra bil om man så vill. Annars kan man hyra en taxi med chaufför för en hel dag och komma undan med ett bra pris, förutsatt att man förhandlar fram en summa på förhand, då det generellt inte används taxameter på Mauritius.

Lokalbefolkningen pratar engelska och franska men även en del orientaliska språk. Befolkningen härstammar från många olika länder och har tidigare varit både holländsk och brittisk. Därför är både mat-, kultur- och shoppingutbud ganska varierat och brett. Här finns det mat och dryck från alla delar av världen och de souvenirer som är populärast att ta med sig hem är kläder i egyptisk bomull, märkeskläder och glaskonst.

Det är cirka 26-27 grader varmt året om på Mauritius, så egentligen kan man åka dit när man vill. Nätterna är något svalare och vattentemperaturen håller sig mellan 23-27 grader. Det som kan vara bra att veta är att sommaren infaller mellan november och april och att det då kan förekomma kortvariga men ganska intensiva regn- och åskskurar.

Eftersom solen skiner varje dag så bör du tänka igenom hur du ska skydda din hud från att bli bränd, så att du kan njuta av din semester utan smärtsamma avbrott. Använd en höggradig solskyddskräm och glöm inte bort att smörja in dig på nytt efter några svalkande badstunder. Solen bränner som mest mellan tio och tre på dagen, och då kan det vara bra att hålla sig i skuggan. Om man använder särskilda läkemedel kan man vara extra känslig för solen, något man bör diskutera med sin läkare innan avfärd. Små barn ska överhuvudtaget inte vistas i direkt solljus mitt på dagen och i den mån de exponeras bör de ha heltäckande tunn klädsel och solhatt.

Kom ihåg att dricka mycket vatten då uttorkning kan leda till att man inte mår bra och i värsta fall behöver uppsöka något av Mauritius fyra sjukhus. Kranvatten rekommenderas inte till turister, utan köp istället vatten på flaska, då bakteriefloran i vattnet kan påverka västerländska magar på ett otrevligt sätt.

Beträffande vaccinationer innan avresan så rekommenderas hepatit A till normala semesterresenärer. Särskilda omständigheter såsom längre vistelser, boende hos lokalbefolkning eller avsikt att ha sexuella relationer under vistelsen kan göra att ytterligare vaccinationer rekommenderas. Diskutera eventuella särskilda omständigheter med vårdpersonalen när du bokar din vaccination mot hepatit A minst fyra veckor innan avresan.

[researr_ads title=”Resor till Mauritius & Seychellerna” country=”Mauritius Seychellerna” count=”1″]

www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Mauritiusresor