De färgade klipporna i Chamarel, Mauritius

Sevärdheter på Mauritius

Stillsamma Grand Bassin, eller Ganga Talao, som den också heter är en kratersjö avskilt belägen bland bergen i Savanne, i hjärtat av Mauritius. Högt över havet och enligt legenden förbunden med den heliga floden Ganges ligger den stilla och mystisk, bebodd av ormlika ålar och med statyer och tempel omkring sig för att hedra de indiska gudarna.

Lite mindre stillsamma Bazaar Port Louis bjuder på ständig feststämning. Marknaden öppnar varje dag klockan 06.00 och snart fylls området av såväl lokalbefolkning som turistmassor på jakt efter kryddor, souvenirer, kläder och tropiska frukter. Här kan du lätt pruta ner priset med upp till 30% med lite tålamod och ett vänligt leende.

Vackra Eureka House vid floden Moka på Mauritius är ett sådant där ställe som man kanske inte visste så mycket om innan men som man för alltid kommer vara tacksam att man hittade. Huset som är en elegant kreolsk bostad ägdes ursprungligen av franska och brittiska aristokrater och är byggt på 1830-talet. Den fantastiska trädgården som omger Eureka House är magnifik med inslag som palmer, engelska buskar och mangoträd. Här finns även möjlighet att avnjuta en kopp vanilj- eller mynta-te i en lummig lund innan hemfärd.

Har du tillfälligt fått nog av sol och bad och inte orkar shoppa mera kanske ett äventyr i Black River Gorges National Park kan locka? Mauritius berömda nationalpark Black River Gorges ligger högt belägen centralt på ön. Denna spektakulära attraktion erbjuder dig möjlighet till vandring genom tät skog och möten med mer än 300 exotiska arter av fåglar och växter.

Behöver du fler äventyr så rekommenderas ett besök vid den vilande vulkanen i Curepipe, Trou Aux Cerfs, som hade sitt senaste utbrott för 600 000 år sedan. Den kan enligt vissa få ett nytt utbrott när som helst inom de närmaste tusen åren men i nuläget är platsen täckt av en grönskande fauna, och är en av de mest besökta platserna på Mauritius. Kratern erbjuder en häpnadsväckande utsikt i 360 grader och i botten döljer sig en vacker sjö som du endast kan se uppifrån.

Om du önskar dig en dag i total avkoppling kan du åka till paradisön Gabriel Island. Du kommer att snorkla, sola och tas om hand av engagerad personal på ditt kryssningsfartyg. Du kommer att få äta och dricka gott och har du tur bjuds även lokal livemusik ombord. Förutom kameran bör du packa med dig solkräm, solhatt, t-shirt och badkläder. På Gabriel Island finns solstolar och andra faciliteter som till exempel massage och olika vattensporter.

Naturintresserade besökare rekommenderas ett besök i den vackra botaniska trädgården belägen nordost om huvudstaden Port Louis i distriktet Pamplemousse på Mauritius. Sir Seewoosagur Botanic Garden är en oförglömlig upplevelse och ett drömresmål för många av världens naturforskare. Här finns en enorm variation av tropiska växter, och du kan ströva runt i timmar bland medicinalväxter, dammar med enorma näckrosor, kryddväxter och annat på de enorma ytorna. Här finns även 85 olika sorters palmer i trädgården, varav en sägs blomma endast en gång vart fyrtionde till sextionde år.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
©2024 Mauritiusresor