Viktorianska jättenäckrosor i Mauritius Botanical Garden

Mauritius Botanical Garden

Besök den vackra botaniska trädgården belägen nordost om huvudstaden Port Louis i distriktet Pamplemousse på Mauritius. Även känd under namnet Sir Seewoosagur Botanic Garden är den en oförglömlig upplevelse och ett drömresmål för många av världens naturforskare. Mauritius botaniska trädgård rymmer en enorm variation av tropiska växter, varav många endast finns att beskåda just på Mauritius. Ströva runt timme efter timme bland medicinalväxter, dammar med enorma näckrosor som växer fort och som skiftar färg från vitt till rött under ett dygn, trädgårdsområden med kryddväxter och annat på de enorma ytorna. Du hittar även 85 olika sorters palmer i trädgården, varav en sägs blomma endast en gång vart fyrtionde till sextionde år.

Den botaniska trädgården uppfördes 1767, då som privat trädgård åt den franska guvernören Mahe de Labourdonnais. Senare kom den att bli nationell botanisk trädgård och guvernörens bostadshus Chateau de Mon Plaisir som byggdes 1735 kan också det skådas här. Långt senare har olika stora namn fått äran att plantera träd i trädgården, bland dem ett antal brittiska kungligheter samt Indira Ghandi och Nelson Mandela.

Det kostar cirka 80 kronor att gå in och för att få ut maximalt av ditt besök och undvika att missa någon spännande växt kan du lägga till en euro och få tillgång till en guide. Det finns även möjlighet att åka runt i parken för besökare med begränsad rörlighet.

Utöver det rika växtlivet finns även andra levande invånare i trädgården. Om du har tur kan du beskåda ovanliga fåglar i röda toner, vilda rådjur och upp till tolv stycken jättesköldpaddor som bor precis vid den norra utgången. I närheten finns också en begravningsplats där Sir Seewoosagur Ramgoolam kremerades efter sin död 1985. Sir Seewoosagur Ramgoolam var en av Mauritius ledande politiker under 1900-talet och den botaniska trädgården är uppkallad efter honom.

www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
©2024 Mauritiusresor