Vackra House Eureka på Mauritius

Eureka House

En del platser är helt oväntade men ändå självklara när man väl är där. Eureka House vid floden Moka på Mauritius är precis ett sådant ställe. Huset är byggt på 1830-talet och är en elegant kreolsk bostad som ursprungligen ägdes av franska och brittiska aristokrater.

En vuxenbiljett med inträde i såväl Eureka House som trädgården samt ett besök vid vattenfallet kostar cirka 100 kronor. För barnbiljett (3-12 år) betalar du cirka 60 kronor, medan mindre barn går in gratis. En lunch på Eureka House går på ungefär 240 kronor.

Eureka House är ett av de största husen som finns på Mauritius och ett besök här ger dig en känsla av historiens vingslag och ett smakprov på det koloniala livet på ön. I huset finns autentiska bilder och antikviteter från 1800-talet, vilket förstärker känslan av att resa tillbaka i tiden, och din kunniga guide berättar mer än gärna om husets och tidens historia.

Eureka House kan besökas av turister men också bokas för särskilda evenemang som t.ex. bröllop eller andra festliga tillställningar. Restaurangens meny är komponerad med Mauritius mångkultur som bas och kan ha olika typer av unika inslag så som kryddig tomatsås, kokos, koriander och jordnötssmör.

Den fantastiska trädgården som omger Eureka House är sannerligen magnifik, omgiven av Mokas vattenfall och med inslag av palmer, engelska buskar och mangoträd. Här finns även möjlighet att avnjuta en kopp vanilj- eller mynta-te i en lummig lund innan hemfärd. Under vandringen i omgivningarna kan du förutom exotiska växter se ett flertal små vattenfall och näckrosfyllda dammar med ålar och karpar.

Innan du beger dig tillbaka, passa på att avnjuta lunch eller middag i The Old Kitchen samt unna dig ett besök i Eureka House Souvenir Shop. Köp med dig Mauritius-te, doftljus, exotiska smycken, sylt eller kryddor som ett minne av Mauritius när du återvänt hem.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Mauritiusresor