Kritvit sandstrand på Mauritius

Gabriel Island

En del av de bilder du sett när du sökt information om Mauritius örike är sannolikt tagna på Gabriel Island. Denna lilla ö är känd för sina orörda vita sandstränder, och det kristallklara turkosa vattnet som omger den.

Gabriel Island är även känd under namnet Îlot Gabriel och du hittar den norr om Mauritius. Det går flera olika kryssningar från Grand Baie med snarlikt innehåll och det tar ca 1,5-2 timmar att ta sig hit. Du färdas i en stor och lyxig katamaran och ibland stannar båten till på vägen för att låta gästerna ta ett svalkande dopp i den blå lagunen, snorkla bland färgglada fiskar eller bevittna ett naturens skådespel, framfört av vilda valar eller delfiner.

När du åker till Gabriel Island så är det för att du vill ha en skön dag präglad av avkoppling. Du kommer att snorkla, sola, bli omhändertagen av engagerad personal ombord på kryssningsfartyget, få äta och dricka gott hela dagen och har du tur bjuds det även på underhållning i form av lokal musik ombord.

Förutom kameran bör du packa med dig rikligt med solkräm, en solhatt, t-shirt och badkläder. På Gabriel Island finns solstolar och andra faciliteter som du kan önska dig, såsom massage, vattensport med mera.

Om du vill åka med på en dagsutflykt till Gabriel Island får du räkna med att betala strax under 400 kronor för en vuxenbiljett och ungefär hälften för en barnbiljett. I priset ingår förutom själva båtresan oftast någon form av lunchbuffé, serverad antingen ombord på katamaranen eller på stranden vid ankomst till ön. Dessutom finns ofta en bar tillgänglig på båten för din trivsel, liksom snacks samt underhållning.

Vanligtvis går båten tillbaka till huvudön någon gång på eftermiddagen, med ankomst i lagom tid för middagen på ditt hotell. Sedan kan du lugnt vila ut efter en dag i paradiset på jorden.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Mauritiusresor