Dykning med valhaj

Dyka på Mauritius

Mauritius är ett paradis inte bara på land utan också under havsytan. Tusentals dykare väljer att bekanta sig med djur- och växtlivet varje år och de färgglada fiskarna är ofta både orädda och ganska nyfikna på besökare.

Mauritius rev är perfekta för både nybörjare och mer erfarna dykare. För att få ut det mesta av din dykning vid reven i Mauritius är det lämpligt att dyka tillsammans med ett ackrediterat Dive Center. Då kommer du garanterat att få besöka de absolut bästa platserna för din dykupplevelse.

I nordost finns ljuvligt blå laguner som är skyddade från passadvindarna, och exempelvis områdena Grand Baie och Trou aux Biches ger dig möjlighet att uppleva det bästa tropiska fisklivet och de vackraste korallreven. Det är oftast för grunt att dyka direkt från ön men det finns goda möjligheter att åka med någon av de många dykbåtarna ut till lagom djup för den perfekta dykningen.

Det kristallklara vattnet, den stora mängden fisk och de färgfyllda reven utgör en magnifik bakgrund för bilder tagna med undervattenskamera. På en del platser finns skeppsvrak där stora stim av fiskar trivs tillsammans, vilket skapar en fascinerande och spännande miljö att dyka i. Vem vet vad som väntar på dig därinne i någon av vrakets ihåliga grottor?

På östkusten kan du träffa på allt ifrån örnrockor och barracudas till revhajar under ditt dyk, och i norr där dykningen sägs vara som allra bäst, kan du även ha turen att få se endemiska arter av såväl fiskar som kräftdjur och koraller (d.v.s. arter som inte finns någon annanstans).

Vid de närliggande öarna i norr och vid reven kring Coin de Mire och Grand Baie kan du ibland se vilda delfiner hoppa och leka alldeles nära stranden. Är du ute och dyker och har turen på din sida kanske de till och med vill komma fram och hälsa.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Mauritiusresor