Underbar sandstrand på Mauritius

Östra Mauritius

I öst har turismen inte brutit fram lika starkt som på andra delar av Mauritius, även om det givetvis kommer mer och mer. Här finns ett fåtal men ack så lyxiga hotell, belägna i det annars jordbruksdominerade lanskapet. Med öppna ytor omkring sig ligger hotellen avskilda från varandra och därför kan man ana att östra sidan är förstahandvalet för dem som önskar sig en semester i lite lagom avskildhet och som sätter lugn och ro högt på önskelistan. Det är dock närmast ett måste att hyra bil här om du vill ta dig runt på ett smidigt sätt för att utforska valda delar av Mauritius helt på dina egna villkor. Det fungerar givetvis också att hyra en bil med chaufför för en dag, som tar dig och ditt sällskap runt på ön och sedan tryggt tillbaka till lugnet igen när kvällen kommer.

En spännande sevärdhet som du inte får missa på den östra sidan om du är historieintresserad är Pointe du Diable, även kallad Devil´s Point. Som namnet indikerar handlar det om spännande saker från förr. Detta var en plats med kanoner och befästningar som upprättades för att kustartilleriet skulle kunna skydda ön från angrepp havsvägen. Platsen är inte bara intressant ur historisk synpunkt utan även en vacker plats att ströva runt i lugn och ro på.

Är du sugen på bad och sol istället för kulturhistoria så finns det oändliga möjligheter att hitta just din speciella favoritstrand. Om valet av vistelseort landar någonstans längs den östra kustremsan så kan stränderna runt Trou dÉau Douce varmt rekommenderas då de ofta klassas som de bästa i området när det gäller bad.

Vill du lämna Mauritius tillfälligt för att utforska andra delar av det lilla öriket så finns det välorganiserade båtutflykter från Mauritius till flera av de mindre öarna utanför. Exempelvis så är östkustens mest berömda utflyktsmål ön Ile aux Cerfs. Gillar du golf så kommer detta att vara en av resans absoluta höjdpunkter, det är nämligen hit de mest exklusiva golfarna väljer att åka. Du blir dock inte heller lottlös om du reser i sällskap med en golfare vars intresse du inte delar. Medan den ene njuter av sin favoritsport kan den andra passa på att ligga i skuggan av casuarinträdens vajande kronor och sippa paraplydrinkar med den makalöst vackra stranden med sitt turkosa vatten framför sig. Du reser till Ile aux Cerfs med katamaran eller motorbåt, beroende på varifrån du åker och du tröttnar garanterat inte på utsikten i första taget.

Gillar du båtresor och spännande dagsutflykter så kan en dagstur till ön Blue Bay Marine Park vara något för dig. Den här ön är omgiven av koraller vilket gör att du kan åka nära men inte ända in med båt. Du snorklar i timmar bland de enorma fiskstimmen och häpnar varje gång du ser något nytt som rör sig där nere i det glasklara saltvattnet. Färgprakt och spänning blandas med fria drinkar ombord. En dagsutflykt som denna kostar dig cirka 750 kronor.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Mauritiusresor