Mauritius naturreservat Black River Gorges

Black River Gorges

En resa till Mauritius kan innebära så mycket mer än bara sol och bad. När du fått nog av detta (tillfälligt, givetvis) och inte orkar shoppa mer just nu efter ditt senaste besök vid marknaden i Port Louis, kanske ett äventyr i ett mer vildbevuxet område som Black River Gorges National Park kan locka dig?

Mauritius berömda och mycket vackra nationalpark Black River Gorges ligger på en platå centralt på ön. Denna spektakulära attraktion erbjuder besökaren möjlighet till vandring genom tät skog och möten med mer än 300 exotiska arter av fåglar och växter. Har du tur kan du få syn på den utrotningshotade rosa duvan, Mauritius Kestrel, så se till att ha kameran redo. Har du inget bildbevis kan det vara svårt att övertyga dina vänner att du verkligen har sett den!

Det finns dessvärre ingenstans att köpa mat eller dryck i nationalparken, så du måste vara väl förberedd inför ditt äventyr i bushen om du ska få ut maximalt av upplevelsen. Packa med mycket vatten i ryggsäcken, så att du inte riskerar att bli utan. Se till att planera din tur noga och få med dig myggmedel, kikare samt ett par riktigt bekväma skor med bra grepp. Du bör heller inte ge dig iväg ensam.

Black River Gorges är hela 6574 hektar stor och blev nationalpark så sent som 1994. Här finns öns högsta berg och i parken skyddas stora delar av de återstående skogarna i Mauritius. Temperaturen vid Black River Gorges är betydligt lägre än på andra ställen, eftersom parken ligger så pass högt upp.

Den som gillar att vistas i naturen kommer att älska Black River Gorges. Du når den från Vacoas eller Curepipe via La Marie och Mare aux Vacoas och den har ett flertal olika vandringsleder med olika svårighetsgrad som du kan välja att traska längs.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Mauritiusresor