Utsikt från Le Pouce

Resa till Mauritius

Du har kanske drömt om och längtat efter ett besök i paradiset länge och fastnat för just ön Mauritius, belägen i Indiska Oceanen som en mystisk pärla i det glittrande azurblå havet? Du kommer inte att ångra dig. Resan med flyg tar visserligen totalt cirka 16 timmar inklusive ett stopp men under vägen kommer du att få både sömn, underhållning och god service ombord.

Du flyger från Arlanda till Port Louis på Mauritius via exempelvis Dubai, och de flygbolag som bland andra flyger denna sträcka är till exempel Air France, Air Mauritius och Emirates Airlines. Det finns även ett flertal charterbolag som erbjuder skräddarsydda resor och boenden för olika syften till Mauritius. Prisbilden kan variera kraftigt beroende på var du väljer att bo och vilken typ av resa du vill göra men generellt sett kan man säga att man får mycket för pengarna på Mauritius. Det finns romantiska couples- resor, resor för föräldrar med busiga barn eller avslappningsresor för senioren som kanske önskar sig lite mer lugn och ro vid poolen.

Oavsett om det är en efterlängtad familjesemester, en drömresa du fått i födelsedagspresent eller om det rentav är den ultimat, super romantiska bröllopsresan som ska ske så kommer Mauritius vita sandstränder och havets svalkande skum att leva upp till dina förväntningar. Dessutom bjuder ön på massvis av god mat, spännande shopping och kultur. Här tar du dig runt mellan marknader och shoppingcenter, fantastiska utsiktspunkter och svalkande dopp och ingen dag är den andra lik, om du inte väljer det själv.

Du kan välja olika sätt att förflytta dig runt ön, men det finns anledning att tänka efter. Att köra själv i en hyrbil går bra, men tänk då på att det är vänstertrafik, många kurvor med dålig sikt och att vägskyltarnas betydelse ibland tolkas mer eller mindre godtyckligt. Lokalbussarna går ofta och till de flesta ställen och har du inte bråttom så kan det vara ett charmigt och billigt sätt att ta sig runt.

Taxi går också bra, liksom att hyra en bil med chaufför en heldag för några hundralappar. Så länge ni avhandlar priset i förväg så är detta kanske det smidigaste sättet, då du ofta får lite privat guidning av chauffören och dessutom slipper sköta ratten själv.

Många av de äventyr som du vill uppleva under din vistelse på Mauritius kan även ske genom organiserade dagsutflykter till olika resmål. Då hämtas du upp på en särskild anvisad plats av en minibuss, taxi eller buss och körs tryggt och säkert till målet.

Ofta ingår lunch på dessa dagsturer och inte sällan gör man nya bekantskaper under en sådan här dag som kan leda till livslång vänskap. Att snorkla, surfa eller dyka tillsammans skapar starka band på kort tid.

Kanske passa på att åka ut med en båt och simma bland vilda delfiner, snorkla bland färgglada revfiskar eller bara njuta av sol och bad innan bussen tar dig hem igen lagom till middagen. Livet på Mauritius går i ett skönt och avslappnat tempo. Efter ett tag gör du det också!

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
©2024 Mauritiusresor