Nyfångad fisk på grillen

Mat och dryck på Mauritius

Maten på Mauritius är välsmakande och varierad. En typisk meny innehåller en blandning som kan bestå av muslimsk biranyi, indisk curry, asiatiska vårrullar, grönsaker från det franska köket och grillat oxkött. Det inhemska köket är en mix av öst och väst, med ofta förekommande inslag av frukter så som mango eller ananas. Också kokos är en frekvent smaksättare. Som det örike det är bjuder Mauritius självklart på en hel del delikata fiskrätter. Det grillas också mycket och du kan avnjuta grillad mat såväl från finare restauranger som från provisoriska matställen på marknader, busstationer och stränder. Hamburgervarianter du aldrig tidigare skådat eller chilispäckad kycklingkebab i pain riche är bara några exempel på vad du kan hitta längs din promenadväg. Priserna för en måltid varierar men är ändå förmånliga jämfört med hemma. Du kan äta dig mätt på allt från 10 kronor upp till 100 kronor beroende på hur tjusigt ställe du vill äta på! Att äta på restauranger som lokalbefolkningen själv besöker är att föredra då maten ofta är bäst där och måltiden dessutom innebär en upplevelse uppskattad av såväl smaklökarna som plånboken. Här betalar du kanske 70 rupier för din mat, vilket motsvarar cirka 15 kronor.

Det går att hitta drycker som passar alla smaker. Öl, vin eller Mauritiusproducerad rom, du avgör själv vad du föredrar. Det viktigaste är att du kommer ihåg att dricka mycket vatten när du besöker denna paradisö – värmen gör att det är lätt att bli uttorkad. Drick dock inte kranvattnet utan köp vatten på flaska, för att undvika att drabbas av s.k. turistdiarré. Kom ihåg att beställa kalla drycker utan is i baren.

Skala eller skölj färsk frukt, ät bara genomstekt mat och kom ihåg att alltid tvätta händerna innan du äter. Med dessa enkla knep kan du skydda dig mot de elaka bakterier som vill sabba din paradissemester!

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Mauritiusresor