Vackert beläget hotell på Mauritius strandkant

Områden på Mauritius

Norra delen av Mauritius kan erbjuda både stillhet, shopping och nattliv. Huvudstaden Port Louis erbjuder allehanda shoppingmöjligheter och den berömda lilla staden Grand Baie belägen på nordkusten är trevlig och bäddar för romantik med stor skönhet och hög mysfaktor.

Den västra delen är i starkt antågande när det gäller turistnäringen på ön. Också här finns ett brett utbud av hotell, restauranger och barer och vare sig du är sugen på vit sand eller sena utekvällar så finns det något för dig. Även om de norra stränderna fortfarande ligger i topp så väljer allt fler resenärer att satsa sina kort på stränderna i väst.

De vindar som kan blåsa över Mauritius under vår och sommar berör sällan eller aldrig den västra sidan. Västkusten kan du besöka när som helst och alltid räkna med vackert väder. Flic en Flac är en känd liten stad på västkusten som har namngivits efter badskor och som passande nog är belägen vid en av västkustens finaste stränder. De sagolikt vackra solnedgångarna här är en bonus och en given favorit för de mer romantiska semesterfirarna.

Reser du österut hittar du den häftiga Pointe du Diable, som bjuder på spännande minnen från förr. Detta är en plats med kanoner och befästningar som gjordes för att kustartilleriet skulle kunna skydda ön från angrepp havsvägen. Östkustens mest berömda utflyktsmål är dock ön Ile aux Cerfs. Gillar du golf och obeskrivligt vita stränder med turkost vatten åt alla håll så kommer detta att vara en av resans absoluta höjdpunkter.

På den södra sidan av Mauritius finns färre hotell och restauranger och naturen skiljer sig markant från övriga delar av ön. Bergen reser sig högt och det oförutsägbara landskapet bjuder på slående mystik och skönhet. Höga vågor och strömt vatten gör att den södra delen av ön är mest lämplig för äventyrliga besökare.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Mauritiusresor