Strand på norra delen av Mauritius

Norra Mauritius

Att planera den hett efterlängtade resan till Mauritius ska kännas som en del i äventyret och är något som verkligen är värt att lägga timmar framför kartor och turistguider på. Vilken del av ön som ska få äran att vara din hemvist beror helt på vad du är för typ av människa och resenär. I stort sett hela ön, utom möjligen den södra, är kantad av lyxiga stränder och på många ställen finns möjlighet till snorkling och dykning då korallreven ligger precis utanför kusten och enkelt kan nås med båt. Det är inte svårt att fördriva timme efter timme med ansiktet under ytan för att njuta av det fantastiska djur- och växtlivet som finns på havets botten.

Den nordliga delen av ön har mycket att erbjuda till turister och här är också många av de lyxigare hotellen belägna. Prisklasserna varierar och det kan vara värt att kolla runt lite innan du bestämmer dig för vilket av hotellen du ska boka. Vit sand, ständigt solsken och glittrande vågor gör att du kan finna lugn här under din semester, och närheten till huvudstaden Port Louis belägen på den nordvästra sidan av ön är givetvis också en fördel, om du tillfälligt tröttnar på att ligga i en solstol och softa vid poolkanten.

Norra delen av ön har både lugn och ro samt shopping och nattliv att erbjuda. Vad du än önskar finns det sannolikt i närheten. Inte illa! I Port Louis finns oändliga shoppingmöjligheter i form av såväl stora shoppingcenters, märkesbutiker och marknader, men efter stängning tar stadspulsen ledigt och staden blir alldeles stilla. Men, du kanske inte bara vill shoppa hela dagen? Passa även på att besöka olika kulturella platser så som tempel och kyrkor under ditt besök i Port Louis.

Beträffande bad och sol i norr så kan ett stopp vid Grand Baie varmt rekommenderas. Denna lilla stad är trevlig att ströva runt i även om shoppingen här kan vara aningen dyrare än på andra delar av ön. Romantisk miljö med både häpnadsväckande skönhet och hög mysfaktor. Vackra byggnader och härligt läge präglar Grand Baie och här finns till exempel en av de mest välkända och välbesökta nattklubbarna på Mauritius, El Diablo, dit du kanske vill åka om du känner för att festa loss någon kväll. Annars finns en mängd alternativ när det gäller nattklubbar och diskotek på den norra delen av ön.

Strax norr om Grand Baie ligger den härliga paradisliknande stranden Péreybére. Denna erbjuder den typiska vyn med vit sand och vajande palmblad och har av många klassats som den absolut bästa stranden på norra Mauritius. Flera av stränderna i norr, som ser lika fantastiska ut på bild, bjuder trots det på lerig havsbotten och vassa stenar och koraller, så var noggrann med att i förväg ta reda på hur stranden verkligen är.

Trou-aux-Biches är en offentlig strand på den norra delen av ön som också den har gott rykte. Den ligger i området Pamplemousses och tilldelades pris för sin skönhet som the World’s Leading Beach Destination vid World Travel Award år 2011.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Mauritiusresor