Palmer på Mauritius

Att tänka på i Mauritius

Det tar ca 13 timmar att flyga från Stockholm till Mauritius och när du är där kan du ta dig runt i t.ex. buss eller taxi. Officiella taxibilar har en skylt som är gul med svart text, och om du väljer att hyra en taxi med chaufför bör ni på förhand komma överens om priset. Ytterst få av Mauritius taxibilar är utrustade med taxameter.

Efter sol och bad kommer törst och, om du varit oförsiktig när du solat, eksem. Drick mycket flaskvatten och se till att smörja in dig ordentligt. Bränner du dig, håll dig i skuggan ett par dagar för att undvika att det förvärras.

I vattnet kan du stöta på maneter, oftast ofarliga sådana men de bör ändå undvikas. Det kan vara smärtsamt att vidröra dessa och i vissa fall kan närkontakt leda till farliga allergiska reaktioner med allvarliga följder. Lokala guider som arbetar med exempelvis snorkling, båtturer eller dykning brukar varna turister när det förekommer maneter i vattnet.

På land kan du stöta på myggor, inte heller dessa är särskilt trevliga vid närkontakt och en del kan bära med sig och överföra sällsamma sjukdomar. Du skyddar dig enklast genom att använda myggstift på kvällarna och ha luftkonditioneringen igång nattetid.

Du kan åka till Mauritius året om. Här möter du mat och kultur från världens alla hörn i en salig mix eftersom lokalbefolkningen har sitt ursprung i praktiskt taget hela världen. Här upplever du dofter, smaker, shopping och nöjen dygnet runt och du tröttnar aldrig på den ljumma vinden som sveper in över ön.

www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Mauritiusresor