Solnedgång mellan palmer i havet, Mauritius

Språk på Mauritius

När du reser till Mauritius kommer du att lägga märke till att du inte ser några typiska Mauritier utan att ön verkar vara bebodd av världens alla nationaliteter. Det stämmer – här finns indier, kineser, fransmän och afrikaner i en salig blandning. Det är just denna mångkultur som är karakteristisk för Mauritierna.

Lokalbefolkningen på Mauritius har alltså sitt nationella ursprung i stort sett i hela världen. Ön har genom historien varit såväl fransk som holländsk och brittisk, innan den slutligen blev självständig.
De franska och brittiska influenserna hänger sig kvar än idag, då franska och engelska är de två officiella språken på Mauritius. Du tar dig med lätthet fram på dessa språk, och dessutom funkar ju alltid kroppsspråket utomordentligt bra när du till exempel vill prova ett plagg eller ta reda på priset på en vara högt uppe på en hylla.

Det som kan vara bra att veta när du reser till Mauritius är att det även finns människor som talar olika orientaliska språk och att ca 85 % av befolkningen talar så kallad franskbaserad kreol; d.v.s. en variant av franska med inslag från bland annat engelsk vokabulär. Man kan säga att den Mauritiska befolkningen generellt talar kreol på arbetsplatserna, i hemmiljö och ute i samhället, men att de huvudsakliga skolspråken är franska och engelska.

Språkmixen är lika spännande som allt annat på Mauritius och vem vet, du kanske faktiskt lär dig lite kreolska ord och uttryck som du kan använda för att imponera på kompisarna när du kommit hem från din efterlängtade vistelse på den mytomspunna paradisön!

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Mauritiusresor