Marknaden i Port Luis, Mauritius

Marknad Port Louis – Bazaar

Ett givet inslag i semestern på Mauritus är den berömda marknaden i Port Louis. Huvudstadens puls blandas med sprakande färger och ljuva dofter i en sagolik orientalisk mix. Marknaden i Port Louis kallas generellt för Bazaar Port Louis och är öppen varje dag från klockan 06.00. Om du vill strosa omkring i lugn och ro ska du ta dig dit så tidigt som möjligt. Snart fylls området av såväl lokalbefolkning som turistmassor på jakt efter kryddor, souvenirer, kläder och tropiska frukter. Du kan köpa i stort sett vad som helst här. På en sida säljs livsmedel som frukt och grönsaker och på en annan känns en märklig men angenäm doft i luften. Du går dit och hittar ett område där det säljs lokala snacks och kycklingsmörgåsar, färskt bröd, te, kaffe och svalkande drinkar.

Charmen med Bazaar Port Louis är att det råder en ständig feststämning här. Människor är positiva, intensiva, shoppingsugna och prutglada. Du kan pruta ner priset med upp till 30 % med lite tålamod och ett vänligt leende och åka hem med riktiga fynd i bagaget. Kom dock ihåg att inte handla vid första bästa marknadsstånd – du hittar exakt samma saker på flera ställen men utgångspriset kan variera kraftigt från en handlare till en annan.

På marknaden hittar du presenter till alla dina nära och kära som väntar där hemma. Du kan vara generös och ge bort allt ifrån handväskor och plånböcker till kläder eller smycken, utan att ens vara i närheten av att bli ruinerad.

Om du vill få ett smakprov på livet på Mauritius, beblanda dig med lokalbefolkningen här på marknaden i Port Louis. Studera hur de handlar och gör likadant. Du kommer att ha roligt, handla mycket och känna dig nöjd men trött när du återvänder till lugnet i hotellbaren på din utvalda strand på kvällen.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Mauritiusresor