Chamarels röda klippor, ett naturunder på Mauritius

Chamarel

Söderut inne i landet finns fantastiska Chamarel, som förutom att vara en trevlig liten by att besöka även erbjuder möjligheten att se en imponerande plats där jorden tros ha färgats rödbrun av metalloxider; Coloured Earths of Chamarel. Det bör dock påpekas att det finns många, mer eller mindre logiska, teorier kring hur färgprakten i området har uppstått.

Du tar dig hit från byn Case Noyale via en slingrande väg och snart kommer du att ana att något ganska annorlunda väntar dig vid målet. Coloured Earths of Chamarel består nämligen av vulkanisk aska som färgats i ett antal nyanser av allt ifrån rött och orange till lila, som skiftar över markytan och får det tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen att se ut som att den glöder eller kanske till och med rör sig under solens strålar. Det sägs att detta naturens mirakel har skapats till följd av erosionen och magin i naturen här förstärks ytterligare av ljudet och skönheten hos de berömda vattenfallen vid Chamarel.

Vattenfallen går under namnet Cascade Chamarel och har bildats genom floden St.Denis. Det är Mauritius högsta vattenfall och mäter upp hela 100 meter. Vid ett besök i Black River Gorge nationalpark kan du se de imponerande fallen antingen uppifrån via utsiktsplatsen eller via vandringsleden på lägre nivå invid vattenkanten.

Chamarels vattenfall är definitivt värda ett besök. Detta är en av Mauritius huvudattraktioner för turister och det är inte svårt att förstå varför när du ser dem torna upp sig framför dig.

När du besöker området runt Chamarel och Coloured Earths of Chamarel kan du passa på att insupa lite lokal kultur genom att besöka Saint Anna´s Church från 1876 och Chamarel destilleriet som tillverkar Mauritius välkända rom. Missa inte heller att smaka det lokalt odlade kaffet innan du lämnar Chamarel för att bege dig mot nya mål.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Mauritiusresor