Sandstrand på Mauritius

Att göra på Mauritius

Att satsa på en resa till Mauritius är ett viktigt beslut. Dels för att du kanske kommer att göra av med en ganska stor summa pengar på flygbiljetten dit, men också för att du i framtiden måste vara beredd på att det blir svårt att hitta något annat resmål som tål att jämföras med detta paradis. Otaliga är de romantiska bröllopsresor som går hit varje år, men fler och fler ”vanliga” turister letar sig också hit för att utforska drömmen om paradiset på jorden. Inte så konstigt – här finns ju allt!

Mauritius utstrålar lyx. De vita stränderna är milslånga och det turkosa vattnet slår in skummande vita vågor mot sanden. Palmerna vajar i den stilla vinden och utanför kusten väntar en spännande värld under vattnet, fylld av koraller och ett färgsprakande djur- och växtliv, och du kan tillbringa timmar i vattnets ytområde med ansiktet vänt nedåt andandes genom din snorkel. Ännu längre ut finns andra öar att utforska – till exempel golfarnas favorit Ile aux Cerfs eller paradisstränderna på Gabriel Island.

När du ska välja boende finns olika grad av lyx att välja på. Du hittar rena lyxhotell med All Inclusive och egna stränder men bor i princip lika lyxigt för betydligt mindre pengar någon annanstans. De olika väderstrecken erbjuder olika saker så läs noga på innan du väljer var din hemvist ska vara, även om du lätt tar dig runt på ön med bil eller buss.

I norr och väst finns den vitaste sanden och några av de bästa badstränderna. Här erbjuds också ett ganska omfattande nattliv för den som gillar att festa loss på kvällar och nätter. Port Louis är öns härligt pulserande huvudstad med sin dagliga marknad – ett paradis för den shoppingsugne. Här kan du köpa souvenirer och presenter till kraftigt nedprutade priser. Bland favoriterna finns kryddor, väskor och orientaliska smycken, men också den inhemska rom som du inte får missa om du gillar starkare drycker.

På den södra delen av Mauritius kan du utforska naturens vildare karaktär. Här är havet mer opålitligt och stränderna mindre välbesökta och en bit inåt landet hittar du den hisnande nationalparken Black River Gorges där du kan vandra genom bushen i hopp om att möta någon av de få kvarvarande rosa duvorna på ön.

Mauritius har allt för stora som små turister. Även om du själv kanske föredrar sol, bad och snorkelturer i det stora blå varvat med en stund i skuggan med en härlig smoothie framför dig, kanske delfinskådning eller en ridtur på en jättesköldpadda i någon av öns djurparker är minst lika uppskattat av dina yngre medresenärer.

Om du ska besöka några typiska turiststråk så ligger den heliga platsen Grand Bassin (Ganga Talao) högt på listan. Här hedras de indiska gudarna med offergåvor i en sjö fylld av ålar och du är välkommen att besöka det närliggande templet om du så önskar. Den botaniska trädgården i Pamplemousse är också imponerande liksom den vilande vulkanen Trou Aux Cerfs. Missa inte heller de berömda vattenfallen och den röda jorden vid mytomspunna Chamarel.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Mauritiusresor