Natt i Port Louis, Mauritius

Västra Mauritius

De vindar som tidvis kan blåsa över Mauritius under vår och sommarmånaderna berör sällan eller aldrig den västra sidan. Västkusten kan du besöka när som helst och alltid räkna med vackert väder och en del hotell har dessutom uppvärmd pool att erbjuda sina gäster.

Den nordvästra delen av kusten erbjuder närhet till huvudstaden Port Louis med alla dess fördelar. Storstadsshopping och puls varvat med färgsprakande marknader och ett brett utbud av kulturella sevärdheter finns här, men västkusten har även andra pärlor att dela med sig av.

Flic en Flac är en känd liten stad på västkusten som har namngivits efter badskor och som passande nog är belägen vid en av västkustens finaste stränder. De sagolikt vackra solnedgångarna här är en bonus och en given favorit för de mer romantiske semesterfirarna. Flic en Flac har gått från att en gång i tiden vara en liten fiskeby till att numera vara en sann turistfavorit men som ändå lyckats med konststycket att behålla den karakteristiska charm som förknippas med pittoreska byar. Här finns flera trevliga restauranger med kvalitet på menyn och här kan du även köpa roliga souvenirer från Mauritius att ta med hem som minne.

En annan liten by på västkusten som har utvecklats från fiskeby till turistmål och som helt klart är värd ett besök är Tamarin. Den är belägen längs huvudvägen mellan Port Louis och Curepipe och alldeles i närheten finns ett berömt vattenfall. Vattenfallet består egentligen av sju stycken sammanhängande vattenfall, vilka du når fram till om du vågar utsätta dig för en aningen obekväm vandringsfärd. Vandringen är väl värd besväret och när du kommer fram kan du, förutom att njuta av det fantastiska skådespel naturen bjuder dig på, även ta ett svalkande dopp alldeles nedanför fallen.

Tamarin som är omgiven av mjuka kullar är även ett populärt utflyktsmål för surfare då stränderna här bjuder på alldeles lagom höga vågor.

Trou aux Cerfs krater är en stor turistattraktion lokaliserad lite längre inåt landet på västra sidan. Kratern har visserligen inte varit aktiv på länge och dess omgivning är numera överväxt av träd, men bara vetskapen om vad som varit och den utsikt som bjuds här är imponerande. En stig leder dig fram till kraterns kant, där du kan sitta ner på en bänk för en stunds vila, drickapaus och njutning.

Den västra delen är i starkt antågande när det gäller turistnäringen på ön. Även om de norra stränderna fortfarande ligger i topp så väljer alltfler resenärer stränderna i väst. Också här finns ett brett utbud av hotell, restauranger och barer och vare sig du är sugen på vit sand eller sena utekvällar så finns det något för dig.

Vackert belägen i distriktet kring Black River mellan Bambous och Tamarin hittar du Casela fågelpark. Här får du träffa cirka 140 olika fågelarter härstammande från hela världen. Bland de ovanligaste arterna hittar du till exempel den Mauritiska rosa duvan, som kämpar för att undvika att möta samma öde som dronten. I Casela fågelpark hittar du dock inte bara fåglar utan även orkidéer, fiskdammar, jättelika landsköldpaddor och apor.

www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Mauritiusresor