Heliga Ganga Talao på Mauritius

Grand Bassin – Ganga Talao

Det finns en mängd spännande platser som lockar på Mauritius. Skönhet varvat med mystik och historia är lite av ett signum för de mest berömda ställena som bör besökas. Ett starkt bidrag i sammanhanget, både beträffande mystik, skönhet och historia, är sjön Grand Bassin, eller Ganga Talao, som den också kallas. Ganga Talao är en kratersjö, avskilt belägen bland bergen i området Savanne, i hjärtat av Mauritius. Den ligger högt över havet och första gången den besöktes av pilgrimer var 1898. Enligt legenden är den förbunden med den heliga floden Ganges.

Sjön är helig för den indiska delen av Mauritius befolkning, och när du kommer dit är det inte svårt att förstå varför. På ett berg av offergåvor står i vattnet statyer av de olika gudarna. Det svala vattnet inbjuder inte direkt till ett dopp då det skymtar ormlika varelser upp till en meter långa, med sylvassa tänder däri. Det är ålar.

Precis invid sjön står ett tempel som du är välkommen att besöka, bara du ser till att ta av dig skorna innan du går in i den heliga byggnaden. Tempelherrarna ger dig sin välsignelse och välkomnar dig in.

Ganga Talao anses vara en av de mest heliga platser du kan besöka på Mauritius. Templet och platsen är tillägnade de indiska gudarna, däribland Shiva, Hanuman och Lakshmi, vilka alla hedras med statyer och annat längs kanten av sjön. En liten bit från Grand Bassin (Ganga Talao) finns Mauritius högsta staty. Den är drygt 30 meter hög och föreställer guden Shiva, som enligt legenden skapade sjön då han och hans hustru besökte Mauritius.

Grand Bassin är en av höjdpunkterna på Mauritius. Här finns parkeringsmöjligheter och toaletter och det är gratis att besöka platsen, även om donationer tacksamt tas emot för att täcka kostnaden för underhåll av sjö och tempel.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Mauritiusresor