Port Louis på Mauritius

Shopping på Mauritius

Det är lika roligt att skämma bort sig själv som andra, och shopping på Mauritius är sannerligen en riktig höjdarupplevelse! I öns stora shoppingcenter hittar du allehanda märkesbutiker men det är också spännande att besöka de mindre, lokala butikerna eller kanske köpa något fint av en gatuförsäljare.
Något du inte får missa är ett besök vid till exempel den färgsprakande marknaden i huvudstaden Port Louis, där luften fylls av ljuvliga dofter och där kryddstånd, ställ med t-shirts, handväskor och inhemskt hantverk trängs i ändlösa rader och där du kan ströva varv efter varv utan att ändå ha sett allt.

Att ha med sig en typisk mauritisk gåva hem till nära och kära är uppskattat och på Mauritius kan du fynda storslagna souvenirer, smycken eller kända klädmärken i närmast originalidentiska kopior, till riktigt bra priser. Små detaljerade fartyg i glasflaskor, guldringar eller handgjorda smycken med skatter från havet, textiler eller träkonst – vad du än söker kan du finna det här!

Mauritius är ett shoppingparadis utan dess like. Du har råd att handla, det är roligt att pruta och du har förhoppningsvis med dig din allra största resväska. Parfymolja, smaksatta tepåsar eller nymalt kaffe är ett trevligt inslag i presentpåsen och finns där dessutom något i stil med en handsydd läderväska, en diamant eller en flaska av öns egentillverkade kryddiga rom är lyckan fullständig!

Vill du ha med dig något riktigt exotiskt och typiskt från ön som minne ska du satsa på att köpa någonting som är dekorerat med en dront. Dronten är den inhemska, numera utdöda, duvfågelarten som symboliserar Mauritius och som fanns på ön fram till 1600-talet. Du hittar den på allt från leksaker till t-shirtar och smycken och du kan stolt sätta fram en träsnidad prydnadsdront vid sidan av delfiner och konstgjorda blommor i din bokhylla fylld av storslagna reseminnen.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
©2024 Mauritiusresor